FAQ

Shopping

Hvor kan jeg købe Ella’s uden for Danmark?

Du kan finde os i UK, Holland, Norge, Sverige, Finland, Belgien, Island, Schweiz, Malta, Estland, Hong Kong, Kina, De Forenede Arabiske Emirater og mange andre lande rundt om i verden!

Produkter + ingredienser

Hvilke af Ella’s produkter indeholder mælkeprodukter, gluten, nødder, æg + soja?

Tag et kig på filteret for diætkrav på Ella's webshop for at finde ud af, hvilke lækre produkter der passer til dit lille barns kost.

Produkter + ingredienser

Hvor er der oplysninger om allergener på Ella’s pakker?

Det er et lovkrav, at alle allergener skal fremhæves i indholdsdeklarationen. Vi fremhæver allergener i produktet med fed tekst i ingredienslisten på bagsiden af vores emballage.

Under ingredienslisten angiver vi alle oplysninger om "kan indeholde" for produkter, som ikke indeholder allergenet, men som er fremstillet på en fabrik, der håndterer det. Hvis der ikke er fremhævet et allergen for produktet, og der ikke er nogen advarsel om "kan indeholde", indeholder produktet ikke det pågældende allergen.

Produkter + ingredienser

Hvorfor bruger Ella’s palmeolie?

Vi bruger økologisk palmeolie i 3 af vores snacks*. Den palmeolie, vi bruger, kommer fra Colombia og er certificeret som en adskilt kilde af Roundtable for Sustainable Palm Oil (RSPO).

Som en del af vores forpligtelse til at være en bæredygtig virksomhed har vi dog lovet at fjerne palmeolie fra vores fødevarer, og vi er allerede begyndt at gøre dette med lanceringen af vores nye palmeoliefri ”Frugt- + havrebar” i 2018.

Få mere at vide om vores forpligtelse til at købe etiske + bæredygtige ingredienser her.

*Vanilje + bananbabykiks, æble- + ingefærbabykiks og pastinak- + birkeskiks.

Produkter + ingredienser

Hvorfor bruger Ella’s økologiske ingredienser?

Alle vores babymadsprodukter er økologisk certificerede af Organic Farmers and Growers + vi anvender økologiske ingredienser, der er certificeret efter samme standard. Økologisk landbrug + fødevareproduktion betyder tip-top miljømæssig praksis, masser af biodiversitet og omhyggelig brug af naturressourcer som jord og vand samt de højeste standarder for dyrevelfærd.

Produkter + ingredienser

Hvordan ser Ella’s på brug af sukker i fødevarer?

Vi tilsætter ikke raffineret sukker til vores fødevarer; smagen kommer fra økologisk frugt, grøntsager eller et naturligt sødemiddel som økologisk honning, agave eller maltekstrakt.

Sukkerstofferne i vores produkter er kun naturligt forekommende, ligesom du finder det i et helt stykke frugt. Alle vores fødevarer overholder de strengeste regler for babymad, og vi sørger for at overgå os selv for at prioritere smag + ernæring for små børn.

Vi bestræber os på, altid at holde vores samlede sukkerindhold så lavt som muligt, og vi stræber efter at ligge lavest, når det drejer sig om sukker, samtidig med at alle andre næringsstoffer er afbalancerede.

Vi anbefaler, at små børn spiser en varieret og afbalanceret kost, der ikke kun fokuserer på sukkerindholdet, men på at tilbyde et bredt udvalg af sunde og smagfulde fødevarer.

Produkter + ingredienser

Tilsætter Ella’s salt? Hvorfor fremgår salt af ernæringstabellen?

Hos Ella's Kitchen tilsætter vi aldrig salt til vores produkter. Saltet i vores produkter er beregnet ud fra det natrium, der naturligt findes i ingredienserne. Lovgivningen om fødevaremærkning kræver nu, at vi skal angive salt i vores næringsstoftabeller, og at vi ikke længere bruger natrium.

Vi sørger for at minimere det samlede saltindhold i vores produkter fra alle kilder og stræber efter at skabe balance mellem god ernæring og den lækre smag, som du forventer af Ella's Kitchen.

Produkter + ingredienser

Hvordan kan Ella's poser have en lang holdbarhed + samtidig bevare deres næringsværdi?

Hos Ella's Kitchen har vi forpligtet os til at lave lækker, nærende mad, der er god for små maver. For at sikre, at vores posemad er velsmagende og har en lang holdbarhed, bruger vi en særlig tilberedningsproces, der sikrer, at produktet er helt sikkert og samtidig bevarer så mange næringsstoffer som muligt, og poserne bliver derefter lufttæt forseglet.

Vi bruger stærk emballage, som beskytter maden, sikrer, at den smager riiigtig frisk + er praktisk for familier på farten.

Produkter + ingredienser

Kan Ella’s emballage genanvendes?

Poser + snackpakninger: Vores poser + snackpakninger modtages i øjeblikket ikke til genanvendelse af kommunerne i [angiv kommune]. Kort, bøtter + bakker: Alle vores kort samt vores plastikbøtter + bakker er fuldt genanvendelige og affaldssorteres i vid udstrækning af de lokale myndigheder.

Klik her for at få mere at vide om, hvordan vi arbejder på at forbedre bæredygtigheden af vores emballage.

Produkter + ingredienser

Hvad er Ella’s emballager lavet af?

Vores poser er fremstillet af lag af fødevaresikker plast, der er smeltet sammen - og de fleste af dem har også et lag aluminium. Aluminiummet kommer aldrig i direkte kontakt med maden, men er med til at holde den lækre mad indeni virkelig velsmagende og sikker for små maver.

Al den papemballage, der anvendes til vores kasser, er 100 % genanvendelig og er fremstillet af en blanding af FSC-certificerede og genbrugte kilder. Vi bruger vegetabilsk blæk og vandbaserede overfladebehandlinger til at trykke æskerne, og vores trykplader er også alle kemikaliefri.

Produkter + ingredienser

Har Ella's en erklæring om moderne slaveri?

Ja, du kan læse vores erklæring om moderne slaveri here.

Produkter + ingredienser

Nogle af Ella’s produkter indeholder bær - er det sikkert at give dem til mit lille barn?

Frugt og grøntsager har supersunde fordele og giver en række vitaminer og mineraler, foruden at de lyser op og er farverige. De egner sig alle til at blive introduceret for dit lille barn fra starten af fravænningen.

Nogle babyer kan lejlighedsvis udvikle en hudreaktion, f.eks. udslæt, når fødevarer som citrusfrugter, bær, tomater, auberginer eller kiwi kommer i kontakt med huden. Det er ikke nødvendigvis en allergi og kan aftage med tiden, men det er altid bedst at stoppe med at tilbyde fødevaren, hvis der opstår en sådan hudreaktion, og få rådgivning af din sundhedsplejerske eller læge. Du kan ofte genindføre disse fødevarer gradvist, men søg altid lægehjælp først.

Når du introducerer nye fødevarer, især allergener som gluten, nødder eller æg, skal du altid være opmærksom på eventuelle reaktioner.

Produkter + ingredienser

Har Ella’s en dyrevelfærdspolitik?

Vi går meget op i sundhed og velfærd for de dyr, der leverer kødet + mælkeprodukterne til vores mad.

Ved kun at bruge økologisk(e) kød + mejeriprodukter i vores lækre produkter kan vi være sikre på, at vi overholder de højeste dyrevelfærdsstandarder, der findes. Vores leverandører bliver individuelt kontrolleret + er certificerede af økologiske kontrolorganer i henhold til EU's økologiske standarder [http://ofgorganic.org] hvilket giver os fuld sporbarhed i vores forsyningskæde.

Ella's Kitchen er blevet anerkendt for vores engagement i højere dyrevelfærdsstandarder af Compassion in World Farming, og vi er blevet tildelt Good Chicken Award (2016), Good Egg Award (2017) og Good Pig Award (2019).

Du kan få mere at vide i vores Animal Welfare Policy.

Brug af vores produkter

Kan jeg tage Ella’s produkter med på et fly?

Vores poser kan sagtens tages med på flyet - faktisk serveres vores lækre økologiske frugtsmoothies til børn på British Airways-fly! Du kan også finde dem efter sikkerhedskontrollen i Boots-butikkerne!

Hvis du lægger poserne i din kuffert, anbefaler vi, at du pakker dem ind i en plastikpose, hvis de skulle blive spiddet eller mast, for dine kufferter kan blive kastet rundt! Hvis du tager dem med ind i kabinen, foreslår vi, at du holder øje med overforsigtige sikkerhedskontrollører, som måske betragter babymad som en væske på over 100 ml. Vi anbefaler, at du altid kontakter flyselskabet, inden du tager ud at flyve.

Brug af vores produkter

Kan Ella’s poser fryses?

Ja, du kan fryse indholdet af vores Ella's Kitchen 4-måneders poser + frugtsmoothies ved at presse indholdet ned i en steriliseret isterningebakke. Vi anbefaler ikke, at du fryser vores 6-, 7- og 10-måneders poser eller småbørnsretter på grund af de mere ”voksne” ingredienser.

Vi anbefaler, at vores 4-måneders produkter og frugtsmoothies fryses inden for 24 timer efter åbning af posen, men husk altid at teste temperaturen, før du giver maden til dit lille barn. Vi anbefaler ikke, at du fryser eller nedkøler og derefter genopvarmer babymad, der allerede har væretvarmet op, da det kan være forbundet med risici for små børn

Du kan opbevare vores 4-måneders sortiment i køleskabet i op til 48 timer efter åbning, og du kan opbevare vores 6-, 7- og 10-måneders poser i køleskabet i op til 24 timer efter at have taget låget af.

Brug af vores produkter

Hvordan opvarmer jeg Ella’s produkter?

Vores 4- 6-og 7-måneders poser bør aldrig kommes i en mikrobølgeovn; der er mange andre nemme måder at varme dem op på!

 • Den nemmeste måde at opvarme vores 4-, 6- og 7-måneders babymad på er at stille posen i varmt vand og opvarme den i et par minutter

 • Du kan presse vores lækre babymad ned i en gryde og forsigtigt varme den op, mens du rører hele tiden.

 • Eller du kan klemme vores lækre babymad ned i en skål, der kan sættes i mikrobølgeovn, og varme den op i mikrobølgeovnen.

Husk altid at teste temperaturen, før du giver din dit lille barn opvarmet mad.

Vores 10-måneders poser er helt sikre at bruge i mikrobølgeovnen. For at varme dem op skal du blot rive toppen af posen, stille den på en tallerken (i tilfælde af spild) og varme den op. Rør godt rundt i den for at fjerne eventuelle varme områder, og som altid skal du teste temperaturen, før du giver maden til små børn.

Vi anbefaler, at du ikke opvarmer vores lækre yoghurter, Baby Brekkie + det mælkefrie sortiment, da de smager bedre afkølet eller ved stuetemperatur.

Brug af vores produkter

Kan jeg fryse opskrifterne i Ella’s kogebøger + på opskriftssiden?

Det er en fordel for travle forældre + plejere at lave mad i større portioner, så vi har sørget for, at opskrifterne i vores kogebog + på opskriftssiden er velegnede til frysning. Her er et par praktiske tips, der hjælper alle med at fryse de lækre opskrifter + holde sig sund!

 1. Sørg for, at fryseren er indstillet til -18 °C (0 °F)
 2. De fleste fødevarer er velegnede til frysning (undtagen æg i skal), men nogle fødevarer smager lidt bedre friske.
 3. Kødretter er sikre at fryse i op til 3 måneder.
 4. Vegetariske retter og lækkerier som kager + kiks kan opbevares i fryseren i op til 3 måneder.
 5. Sæt en klistermærke på dine beholdere, så du ved, hvornår du senest skal bruge dem.
 6. Du kan tilberede gryderetter, saucer + kød direkte fra fryseren – husk blot at justere din tilberedningstid, så maden er brandvarm og gennemkogt/gennemstegt, inden du serverer den!
 7. Med al anden mad skal du sørge for, at den er helt optøet, før du genopvarmer den. Varm altid op, indtil den er brandvarm. Rør rundt, så du er sikker på, at der ikke er nogle varme (eller kolde!) områder.
 8. Ris kan sagtens fryses + genopvarmes, så længe det afkøles hurtigt efter tilberedning (det er bedst at gøre det inden for en time). Du kan genopvarme de frosne ris i mikrobølgeovnen, indtil de er brandvarme.
 9. Sørg for, at du optør din mad sikkert. Dæk den til og læg denn i køleskabet, læg den i en lufttæt beholder i koldt vand eller tilbered de i mikrobølgeovnen. Disse 3 måder sikrer, at slemme bakterier ikke kan komme ind i maden, mens den tøs op.
 10. Brug din mad, så snart den er optøet - lad den ikke ligge, hvor slemme bakterier kan få adgang til den.
 11. Og til sidst... Husk, at det ikke er sikkert at genindfryse tidligere frosne fødevarer.