Saftige laksefrikadeller
Måltider
Saftige laksefrikadeller
Find din kunstneriske side frem + skab en masse saftige fiskegodter med masser af fisket stil.
Portioner
4Forberedelsestid
20Tilberedningstid
25
ingredienser
- 400g kartofler, skåret i store tern
- 1 gulerod, skåret i små tern
- 200g laksefilet, uden skind
- 3 spsk solsikkeolie
- 1 lille porre, skåret tyndt
- 25g grønne bønner, hakket fint
- 2 spsk finthakket bredbladet persille
metode
- Kog kartoflerne + gulerødderne i kogende vand i 15 minutter indtil de er møre. Hæld vandet fra + mos dem sammen, sæt til afkøling.
- Pocher i mens laksen i simrende vand i 5 minutter indtil den er tilberedt hele vejen igennem. Tag den så op af vandet + lad den køle af. Bræk fisken i stykker + vær sikker på at alle benene bliver fjernet.
- Varm 1 spsk af olien på en stor pande + steg porren + bønnerne i 5 minutter indtil de er møre. Rør dem i gulerod + kartoffelmosen, tilføj så laksen + persillen + omrør igen.
- Form farsen med hænderne, så du får 2 store fiskefrikadeller + 2 mindre. (Fiskeforme er super flotte!)
- Varm resten af olien i en pande + steg fiskefrikadellerne i 5 minutter til de er gyldne på begge sider + tilberedt hele vejen igennem, vendes én gang. Server med det samme med ærter ved siden af.
Sjov for de små
Gør tallerknen til et kunstværk - få din lille til at placere et par ærter som om fiskefrikadellerne puster bobler.
Byt detta mot detta
Lax på burk fungerar lika bra som färsk lax.