10 måneder
Fingermad

Rubinrøde minimuffins

Disse farverige, velsmagende muffins er perfekte til små hænder! Sødmen kommer fra rødbeder + gulerod, så der er ikke brug for nogen fæle ingredienser!

  • Tid

    20
  • Forberedelsestid

    15
  • Tilberedningstid

    20
  •  

  • Frys

    mig!

  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Gluten free
  • Dietary icons Dairy free

ingredienser

Group 6 Created with Sketch.
  • 55g usaltet smør, smeltet, plus ekstra til smøring
  • 140g hvedemel
  • ¼ tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 stort æg, let pisket
  • 150ml naturel yoghurt
  • 30g feta, revet
  • 1 lille gulerod, skrællet + revet
  • 100g kogte rødbeder (ikke syltede), klappet tørre + revet
  • 1 spsk finthakkede timianblade

metode

Group 6 Created with Sketch.
  1. Forvarm ovnen til 190°C. Smør 20 forme af 1 eller 2 minimuffinforme.
  2. Sigt mel, natron + bagepulver i en stor skål + rør sammen + lav derefter en fordybning i midten.
  3. Pisk æg, yoghurt + smeltet smør sammen i en skål, hæld derefter gradvist i de tørre ingredienser + tilsæt feta, gulerod, rødbeder + timian. Rør forsigtigt men grundigt sammen med en træske indtil det lige netop er blandet.
  4. Fordel dejen ligeligt mellem muffinformene + bag dem derefter i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er hævet. Lad dem afkøle lidt i formen + flyt derefter til en bagerist + lad dem afkøle helt.