Rubinrøde minimuffins
Fingermad
Rubinrøde minimuffins
Disse farverige, velsmagende muffins er perfekte til små hænder! Sødmen kommer fra rødbeder + gulerod, så der er ikke brug for nogen fæle ingredienser!
Tid
20Forberedelsestid
15Tilberedningstid
20
Frys
mig!
ingredienser
- 55g usaltet smør, smeltet, plus ekstra til smøring
- 140g hvedemel
- ¼ tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 stort æg, let pisket
- 150ml naturel yoghurt
- 30g feta, revet
- 1 lille gulerod, skrællet + revet
- 100g kogte rødbeder (ikke syltede), klappet tørre + revet
- 1 spsk finthakkede timianblade
metode
- Forvarm ovnen til 190°C. Smør 20 forme af 1 eller 2 minimuffinforme.
- Sigt mel, natron + bagepulver i en stor skål + rør sammen + lav derefter en fordybning i midten.
- Pisk æg, yoghurt + smeltet smør sammen i en skål, hæld derefter gradvist i de tørre ingredienser + tilsæt feta, gulerod, rødbeder + timian. Rør forsigtigt men grundigt sammen med en træske indtil det lige netop er blandet.
- Fordel dejen ligeligt mellem muffinformene + bag dem derefter i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er hævet. Lad dem afkøle lidt i formen + flyt derefter til en bagerist + lad dem afkøle helt.