Til hele familien
Surprise Cauliflower Pizza
Måltider

Overraskelse! Minipizzaer med blomkål!

Disse glutenfri minipizzaer er super specielle, fordi vi har brugt blomkål til at lave bunden. Overraskelse!

  • Portioner

    4
  • Forberedelsestid

    20
  • Tilberedningstid

    30
    • Dietary icons Vegetarian
    • Dietary icons Soya free
    • Dietary icons Gluten free

    ingredienser

    Group 6 Created with Sketch.
    • Olivenolie, til smøring + topping
    • 90g glutenfri havregryn
    • 1 blomkål, skåret i buketter
    • 100g hakkede mandler
    • 1 tsk tørret oregano
    • 2 æg, let piskede
    • Dit foretrukne topping, såsom skiver af peberfrugt + oliven
    • 125g mozzarella, drænet, klappet tør + revet i stykker
    • Friskkværnet sort peber
    • Revet parmesan (valgfrit), basilikumblade + blandet salat til servering
    • Til pizzasaucen
    • 200g passata
    • 1 hvidløgsfed, knust
    • ½ lille rød peberfrugt, udkernet + skivet
    • 1 spsk tomatpuré

    metode

    Group 6 Created with Sketch.
    1. Forvarm ovnen til 220°C. Dæk to store bageplader med bagepapir + fedt til med olie.
    2. Blend havregrynene til pulver i en blender, og hæld dem derefter i en skål. Hæld blomkålen i blenderen + blend indtil det er hakket fint til en smuldrende masse. Hæld blomkål ned i skålen med havren + tilsæt de hakkede mandler, halvdelen af oreganoen + æggene. Krydr med peber + rør rundt indtil det er blandet godt sammen - det vil være ret vådt + smuldrende, men vil holde sig sammen når det bages.
    3. Tryk blomkålsblandingen ned i skålen i et jævnt lag. Tag en fjerdedel af blandingen med dine hænder + form til en cirkel med hævede kanter på bagepladen, ca. 16 cm i diameter + 5 mm tyk. Gentag med den resterende blomkålsblanding for at lave fire pizzabunde i alt. Bag i 20 minutter indtil de er faste + gyldne, byt rundt på pladerne halvvejs.
    4. Lav tomatsauce mens bundene bages. Blend alt sammen med den resterende oregano, indtil det er glat. Spred saucen oven på de bagte pizzabunde.
    5. Drys med dit valg af toppings, derefter mozzarellaen, drys derefter lidt olivenolie over. Bages i 10 minutter indtil mozzarellaen smelter.
    6. Server med spåner af parmesan, hvis det bruges, + basilikumblade med en blandet salat ved siden af.
    Recipe tip handy hints

    Sjov for de små

    Små hænder vil elske at mase blomkålsblandingen + vælge deres eget fyld til deres pizza

    Recipe tip bright ideas

    Smarte tips

    Pizza er fantastisk som fingermad, perfekt til at lære hånd-øje-koordination + samle mad op selv