Krydret morgenbiksemad
Måltider
Krydret morgenbiksemad
Biksemad er en strålende måde at bruge rester af kartofler + grøntsager på. Vi elsker det til morgenmad med et æg ovenpå + med et drys af karrypulver for at få det til at prikke på tungen!
Portioner
4Forberedelsestid
10Tilberedningstid
20
ingredienser
- 3 spsk solsikkeolie plus ekstra til tilberedning af æg
- 500g kogte kartofler, i tern
- 1 x løg, i skiver
- 250g kogte rosenkål, halveret eller i kvarte, eller hvidkål, fint strimlet
- 2 fed hvidløg, hakkede
- 140g halloumi, i tern
- 1 tsk med top mildt karrypulver
- 1 tsk spidskommenfrø (valgfrit)
- 4 x æg (valgfrit)
metode
- Opvarm olien i en stor stegepande over medium varme. Tilsæt kartofler + løg + steg i 10 minutter under hyppig omrøring, indtil løgene er blødgjort + kartoflerne er lyst gyldne.
- Tilsæt rosenkål eller hvidkål, hvidløg, halloumi, karrypulver + spidskommen, hvis det bruges, omrøres indtil det er blandet, steg derefter i yderligere 5 minutter, omrøres regelmæssigt, indtil alt er varmet helt igennem.
- Hvis det serveres med et spejlæg, skal du sætte biksemaden i ovnen (ved lav temperatur) for at holde den varm, dæk den med en tallerken for at undgå at det bliver tørt. Varm nok olie til at dække bunden af stegepanden + steg æggene, som du vil have dem, serveres derefter oven på biksemaden.
Sjov for de små
Halloumi føles vidunderligt blødt + er en perfekt tekstur for de små at gå på opdagelse i
Lækkert til babyer
Byt spejlæggene ud med røræg, hvis din lille er 10 måneder