Flyvende tallerkner af majs
Fingermad
Flyvende tallerkner af majs
Disse bagte pandekager ligner flyvende tallerkener fra en anden planet. Prøv at lave dem med cajun krydder, så små astronauters maver holdes varme på deres rumrejser.
Tid
6Forberedelsestid
20Tilberedningstid
20
Frys
mig!
ingredienser
- 50g frosne majs
- 50g hvedemel
- 25g majsmel
- 2 spsk hakket koriander, plus ekstra til servering
- ½ tsk Cajun-krydderi (valgfrit)
- 2 forårsløg, finthakket
- 1 æg, blommen delt fra hviden
- 75 ml sødmælk
metode
- Forvarm ovnen til 190°C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Kog majsene i en kaserolle med kogende vand i 3 minutter. Hæld vandet fra.
- Kom hvede- + majsmel, koriander + cajun krydderi (hvis det bruges) i en stor skål. Tilføj majs, forårsløg, æggeblomme + mælk + bland det til en tyk masse.
- Pisk æggehviden i en ren + oliefri skål indtil det danner toppe, vend hviderne i majsblandingen. Læg 6 skefulde af blandingen bagepapiret med god afstand.
- Bag pandekagerne i oven i 8 minutter. Vend dem forsigtigt med en spatel + sæt dem tilbage i ovnen i yderligere 4-5 minutter til de er tilberedt helt igennem. Server varm med ekstra koriander på toppen.
Sjov for de små
Frokost fra rummet! Giv frokosten et tema: tag et dørslag, som din lille kan bruge som en astronauthjelm + lave en rumdragt af sølvpapir til ham eller hende!
Byt med det her
Spar tid + brug dåsemajs (vælg en version uden tilsat sukker eller salt)