Sprøde grøntsagsfingre
Fingermad
Sprøde grøntsagsfingre
Sprøde + cremede med en et hint af lille sennep, disse fingre er lavet med masser af grønt!
Tid
10Forberedelsestid
20Tilberedningstid
20
Frys
mig!
ingredienser
- 325g kartofler, halverede
- 55g savoykål, hakket
- 90g frosne ærter
- 3 forårsløg, finhakkede
- 1 tsk sennepspulver
- 4 spsk hytteost
- 1 æg, pisket let
- 85g friske brødkrummer
- Solsikkeolie, til stegning
metode
- Kog kartoflerne i en gryde med kogende vand i 12-15 minutter indtil de er møre. Hæld vandet fra + lad dem tørre + afkøle lidt, skræl herefter + riv groft i en stor skål.
- Damp eller kog i mellemtiden kålen + ærterne over medium varme i 3-4 minutter indtil de er møre, hak fint derefter. Tilføj til kartofler, forårsløg, sennep + hytteost. Rør indtil det er blandet helt.
- Læg det letpiskede æg i en skål + brødkrummer på en tallerken. Del kartoffelblandingen i 10 lige store stykker + form til kroketter. Dyp hver krokette i det piskede æg, rul derefter i brødkrummerne indtil hver af dem er overtrukket.
- Varm nok olie til at dække bunden af en stor stegepande godt + steg kroketter i 2 portioner over medium varme i 5–7 minutter, indtil de er gyldne overalt, vend undervejs.
Sjov for de små
Det er utroligt sjovt for små hænder, når kroketteblandingen skal mases til forskellige former!
Smarte tips
Når de er 12 måneder kan de små være virkelig gode til at holde mad + bruge deres små tænder til at bide. Nu kan de virkelig nyde at spise selv!