Marokkansk kikærtestuvning med frugt
Marokkansk kikærtestuvning med frugt
Giv små og store smagsløg en spændende eksplosion af frugtsmag blandet med urter og krydderier samlet i én lækker stuvning! Perfekt til hele familien.
Portioner
4Forberedelsestid
10Tilberedningstid
50
Frys
mig!
ingredienser
- 120 g tørrede røde linser
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse tomater
- 100 g grillet peberfrugt (fra glas)
- 40 g abrikoser i terninger
- 40 g rosiner
- 1 spsk. spidskommen
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. ingefær
- 1 pakke couscous (tilberedes efter vejledningen på pakken)
metode
- Kog de røde linser i kogende vand i 25 minutter til de er bløde.
- Skær de grillede peberfrugter i firkanter og abrikoserne i fine stykker.
- Hæld kikærter og kikærtevand, tomater, krydderier, abrikoser, røde peberfrugter og rosiner i en pande.
- Tilføj de kogte linser.
- Tilberedes over medium varme i 25 minutter for at få smagen fra krydderierne med og blødgøre rosiner og abrikoser.
- Tilbered couscous efter vejledningen på pakken.
Sjov for de små
Hæld nogle af de tørrede linser i en plastikflaske med låg og lad familiens mindste give den et godt ryst!
Byt med det her
Hvis du ønsker et ikke-vegetarisk alternativ, så prøv at tilsætte langtidsstegt lam i terninger. Lææækkert!
Smarte tips
Hvis du har en langtidskoger, kan du blande alle ingredienserne heri (undtagen couscous) med 150 ml. ekstra vand. Sættes i ovnen i 2 timer. Hvis saucen bliver for tyk under tilberedningen, så tilsæt mere vand - det er vigtigt, at det koger længe nok til rigtigt at blødgøre abrikosen.