Vi bruger cookies (ikke dem som smager godt!) for at gøre vores hjemmeside nem + sjov at bruge. Hvis du fortsætter med at bruge vores hjemmeside uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra at du er glad for at modtage vores cookies.

Hjem > Opskrifter > Kæmpe kødboller med mangosauce

Kæmpe kødboller med mangosauce

Kæmpe kødboller med mangosauce

Kødboller med en velsmagende mangosauce, den helt perfekte størrelse til små hænder at tage fat i + holde.

Serves
4
Forberede
20 min
Stegetid / kogetid
35 min
Fra 10 måneder
Fri for mælkeprodukter Fri for mælkeprodukter
Fri for nødder Fri for nødder
Fri for soya Fri for soya

Ingredienser

Metode

  • 75g magert hakket oksekød
  • 1 tsk mildt karrypulver
  • 1 spsk finhakket koriander (valgfrit)
  • 20g friske brødkrummer
  • 1 x lille æg, pisket let
  • Olivenolie til stegning
  • Grønne grøntsager + naanbrød, skåret i skiver, til servering
  • Til mangosaucen
  • 1 lille fed hvidløg, hakket
  • 5 mm stykke ingefær, skrællet + hakket meget fint
  • 2 tsk olivenolie
  • 300g hakkede tomater
  • 80g mango, skrællet + uden sten, skåret i små stykker

Ingredienser

Metode

  1. Læg kød, karrypulver, koriander (hvis det bruges) + brødkrummer i en skål + rør indtil det er blandet sammen. Tilsæt nok af det piskede æg til at binde alt sammen (du har ikke brug for det hele). Opdel blandingen i 6 stykker på størrelse med en valnød + form til kødboller. Læg på en tallerken, dæk med film + afkøl i 20 minutter så de bliver lidt faste.
  2. Lav i mellemtiden saucen. Varm hvidløg + ingefær i olien i en gryde over medium – lav varme i 1 minut. Tilføj tomater, dæk delvist med låg + lad det simre i 10 minutter indtil det er reduceret + tyknet. Rør mangoen i + varm igennem. Blend saucen i en foodprocessor eller med stavblender indtil den er glat. Sæt til side.
  3. Varm nok olie til at dække bunden af en stor, nonstick stegepande + steg kødbollerne i 2 portioner hver i 10 minutter, vend undervejs indtil de er brunet overalt + stegt igennem.
  4. Varm om nødvendigt mangosausen og server den med kødboller. Brug bagsiden af en gaffel, mos kødboller + sauce til en grov puré, tilsæt lidt kogt vand, hvis nødvendig. Alternativt kan det hakkes fint. Server med grøntsager + stykker af naanbrød.

Sjov for de små

Kom i gang med at dufte! De små kan bruge deres sanser ved at lugte til de velduftende krydderier + føle teksturen af den knoprede ingefær + den glatte kølige mango.

Byt med det her

For en super hurtig mangosauce kan du bruge 70g af Ella's Kitchen mango mango mango istedet!