Kæmpe kødboller med mangosauce
Måltider
Kæmpe kødboller med mangosauce
Kødboller med en velsmagende mangosauce, den helt perfekte størrelse til små hænder at tage fat i + holde.
Portioner
4Forberedelsestid
20Tilberedningstid
35
Frys
mig!
ingredienser
- 75g magert hakket oksekød
- 1 tsk mildt karrypulver
- 1 spsk finhakket koriander (valgfrit)
- 20g friske brødkrummer
- 1 x lille æg, pisket let
- Olivenolie til stegning
- Grønne grøntsager + naanbrød, skåret i skiver, til servering
- Til mangosaucen
- 1 lille fed hvidløg, hakket
- 5 mm stykke ingefær, skrællet + hakket meget fint
- 2 tsk olivenolie
- 300g hakkede tomater
- 80g mango, skrællet + uden sten, skåret i små stykker
metode
- Læg kød, karrypulver, koriander (hvis det bruges) + brødkrummer i en skål + rør indtil det er blandet sammen. Tilsæt nok af det piskede æg til at binde alt sammen (du har ikke brug for det hele). Opdel blandingen i 6 stykker på størrelse med en valnød + form til kødboller. Læg på en tallerken, dæk med film + afkøl i 20 minutter så de bliver lidt faste.
- Lav i mellemtiden saucen. Varm hvidløg + ingefær i olien i en gryde over medium – lav varme i 1 minut. Tilføj tomater, dæk delvist med låg + lad det simre i 10 minutter indtil det er reduceret + tyknet. Rør mangoen i + varm igennem. Blend saucen i en foodprocessor eller med stavblender indtil den er glat. Sæt til side.
- Varm nok olie til at dække bunden af en stor, nonstick stegepande + steg kødbollerne i 2 portioner hver i 10 minutter, vend undervejs indtil de er brunet overalt + stegt igennem.
- Varm om nødvendigt mangosausen og server den med kødboller. Brug bagsiden af en gaffel, mos kødboller + sauce til en grov puré, tilsæt lidt kogt vand, hvis nødvendig. Alternativt kan det hakkes fint. Server med grøntsager + stykker af naanbrød.
Sjov for de små
Kom i gang med at dufte! De små kan bruge deres sanser ved at lugte til de velduftende krydderier + føle teksturen af den knoprede ingefær + den glatte kølige mango.
Byt med det her
For en super hurtig mangosauce kan du bruge 70g af Ella's Kitchen mango mango mango istedet!