Vi bruger cookies (ikke dem som smager godt!) for at gøre vores hjemmeside nem + sjov at bruge. Hvis du fortsætter med at bruge vores hjemmeside uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra at du er glad for at modtage vores cookies.

Hjem > Opskrifter > Vågn op, vågn op til en ægget Shakshouka

Vågn op, vågn op til en ægget Shakshouka

Vågn op, vågn op til en ægget Shakshouka

Nu skal vi op, for det er tid til SHAKSHOUKA! En lækker ægget morgenmad eller brunch. Perfekt til hele familien (12 måneder+), spis en tomat-lækker vegetarsauce med kikærter. Mums!

Serves
4
Forberede
5 min
Stegetid / kogetid
20 min
For hele familien
Vegetarisk Vegetarisk
Fri for soya Fri for soya
Fri for nødder Fri for nødder
Fri for gluten Fri for gluten
Fri for mælkeprodukter Fri for mælkeprodukter

Ingredienser

Metode

  • 2 dåser tomater
  • 2 peberfrugter
  • 1 løg (ca. 200 g)
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 3 tsk. røget eller sød paprika
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4-6 æg
  • Koriander til pynt - frivilligt
  • 400 g kikærter

Ingredienser

Metode

  1. Skær løg og peberfrugter i små firkanter.
  2. Varm 1 spsk. olivenolie i en stor stegepande eller wok.
  3. Steg løg og peber, sammen med hvidløg, til det er blødt.
  4. Tilsæt den røgede eller søde paprika, spidskommen og oregano. Svits i 1 minut.
  5. Tilføj kikærter med kikærtevand og 2 dåser tomater.
  6. Kog i 15 minutter til saucen koger ind og bliver tyk.
  7. Lav en lille fordybning i saucen til hver af de æg, du skal tilberede.
  8. Placer hvert af de rå æg i en fordybning (det er lettest at gøre et ad gangen).
  9. Læg låg på panden - kog æggene i cirka 5 minutter - eller længere, hvis du ikke ønsker blødkogte æg.
  10. Drys hakket koriander eller persille over før servering - det er frivilligt.

Sjov for de små

De små vil elske at dyppe strimlet toast i deres blødkogte æg!

Lækkert til babyer

Rettet er egne til børn fra 12 måneder.

Smarte tips

Slå æggene ud ét efter ét i en lille skål, før de hældes i saucen (så undgår du at få æggeskal i din shakshouka).