Vi bruger cookies (ikke dem som smager godt!) for at gøre vores hjemmeside nem + sjov at bruge. Hvis du fortsætter med at bruge vores hjemmeside uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra at du er glad for at modtage vores cookies.

Hjem > Opskrifter > Saftige laksefrikadeller

Saftige laksefrikadeller

Saftige laksefrikadeller

Find din kunstneriske side frem + skab en masse saftige fiskegodter med masser af fisket stil.

Serves
4
Forberede
20 min
Stegetid / kogetid
25 min
Fra 12 måneder
Fri for æg Fri for æg
Fri for mælkeprodukter Fri for mælkeprodukter
Fri for gluten Fri for gluten
Fri for nødder Fri for nødder
Fri for soya Fri for soya

Ingredienser

Metode

  • 400g kartofler, skåret i store tern
  • 1 gulerod, skåret i små tern
  • 200g laksefilet, uden skind
  • 3 spsk solsikkeolie
  • 1 lille porre, skåret tyndt
  • 25g grønne bønner, hakket fint
  • 2 spsk finthakket bredbladet persille

Ingredienser

Metode

  1. Kog kartoflerne + gulerødderne i kogende vand i 15 minutter indtil de er møre. Hæld vandet fra + mos dem sammen, sæt til afkøling.
  2. Pocher i mens laksen i simrende vand i 5 minutter indtil den er tilberedt hele vejen igennem. Tag den så op af vandet + lad den køle af. Bræk fisken i stykker + vær sikker på at alle benene bliver fjernet.
  3. Varm 1 spsk af olien på en stor pande + steg porren + bønnerne i 5 minutter indtil de er møre. Rør dem i gulerod + kartoffelmosen, tilføj så laksen + persillen + omrør igen.
  4. Form farsen med hænderne, så du får 2 store fiskefrikadeller + 2 mindre. (Fiskeforme er super flotte!)
  5. Varm resten af olien i en pande + steg fiskefrikadellerne i 5 minutter til de er gyldne på begge sider + tilberedt hele vejen igennem, vendes én gang. Server med det samme med ærter ved siden af.

Sjov for de små

Gør tallerknen til et kunstværk - få din lille til at placere et par ærter som om fiskefrikadellerne puster bobler.