Vi bruger cookies (ikke dem som smager godt!) for at gøre vores hjemmeside nem + sjov at bruge. Hvis du fortsætter med at bruge vores hjemmeside uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra at du er glad for at modtage vores cookies.

Hjem > Opskrifter > Rubinrøde minimuffins

Rubinrøde minimuffins

Rubinrøde minimuffins

Disse farverige, velsmagende muffins er perfekte til små hænder! Sødmen kommer fra rødbeder + gulerod, så der er ikke brug for nogen fæle ingredienser!

Makes
20
Forberede
15 min
Stegetid / kogetid
20 min
Fra 10 måneder
Vegetarisk Vegetarisk
Fri for soya Fri for soya
Fri for nødder Fri for nødder

Ingredienser

Metode

  • 55g usaltet smør, smeltet, plus ekstra til smøring
  • 140g hvedemel
  • ¼ tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 stort æg, let pisket
  • 150ml naturel yoghurt
  • 30g feta, revet
  • 1 lille gulerod, skrællet + revet
  • 100g kogte rødbeder (ikke syltede), klappet tørre + revet
  • 1 spsk finthakkede timianblade

Ingredienser

Metode

  1. Forvarm ovnen til 190°C. Smør 20 forme af 1 eller 2 minimuffinforme.
  2. Sigt mel, natron + bagepulver i en stor skål + rør sammen + lav derefter en fordybning i midten.
  3. Pisk æg, yoghurt + smeltet smør sammen i en skål, hæld derefter gradvist i de tørre ingredienser + tilsæt feta, gulerod, rødbeder + timian. Rør forsigtigt men grundigt sammen med en træske indtil det lige netop er blandet.
  4. Fordel dejen ligeligt mellem muffinformene + bag dem derefter i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er hævet. Lad dem afkøle lidt i formen + flyt derefter til en bagerist + lad dem afkøle helt.

Sjov for de små

Små kokke vil elske at hjælpe dig med at sigte melet + se de falde som sne.