Vi bruger cookies (ikke dem som smager godt!) for at gøre vores hjemmeside nem + sjov at bruge. Hvis du fortsætter med at bruge vores hjemmeside uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra at du er glad for at modtage vores cookies.

Hjem > Opskrifter > Ristet Græskargryde

Ristet Græskargryde

Ristet Græskargryde

"En vidunderlig varmende Risted Græskargryde - fuld af smag + pakket med sundt grønt.

Serves
4
Forberede
20 min
Stegetid / kogetid
75 min
Fra 10 måneder
Vegetarisk Vegetarisk
Fri for soya Fri for soya
Fri for nødder Fri for nødder

Ingredienser

Metode

  • 600g græskar eller butternutsquash, skrællet, udkernet + skåret i 1 cm tern
  • 2 små rødløg, i tynde skiver
  • 2 tsk hakket timian
  • 1 spsk olivenolie
  • 125g fuldkornsbrød, revet i tykke stykker
  • 4 æg
  • 1 hvidløgsfed, knust
  • 1 spsk fuldkornsennep (valgfrit)
  • 250ml sødmælk
  • 125g frosne ærter
  • 125g cheddarost, revet

Ingredienser

Metode

  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Spred græskar eller squash, løg + timian i et stegefad. Drys med olien + bland godt sammen. Steg i ovnen i 40 minutter, vend grøntsagerne undervejs, indtil de begynder at få farve.
  3. Fjern grøntsagerne fra ovnen + sænk temperaturen til 170°C.
  4. Spred halvdelen af brødet i bunden af et 1,2 liter (eller større) lavt ovnfastfad eller tærteform. Pisk æggene, hvidløg + sennep (hvis det bruges) i en kande indtil det er en lind masse, og tilføj derefter mælken.
  5. Rør de frosne ærter i de ristede grøntsager, og hæld derefter halvdelen af grønsagsblandingen over brødet + drys med halvdelen af osten. Gentag lagene med det resterende brød, ristede grøntsager + ost. Hæld æggeblandingen over + lad den bage i 15 minutter.
  6. Lad det bage i ovnen i 40 minutter, indtil gylden + cremen har sat sig let. Serveres varmt med dampede grøntsager.
  7. Mos det med gaflen til de små fra 10 måneder.

Sjov for de små

Gem kernerne! Smid ikke kernerne fra dit græskar eller butternut squash ud. Put dem i en plastikflaske for at lave rangle så de små kan høre de lyde mad kan lave

Byt med det her

Denne ret er super lækker med enhver grøntsag såsom sød kartoffel, madbananer eller pastinak (i stedet for squash eller græskar)

Smarte tips

Kild de små smagsløg + tilføj en liiille smule sennep for lidt ekstra krydderi.