Vi bruger cookies (ikke dem som smager godt!) for at gøre vores hjemmeside nem + sjov at bruge. Hvis du fortsætter med at bruge vores hjemmeside uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra at du er glad for at modtage vores cookies.

Hjem > Opskrifter > Put-i-ovnen-risotto med pesto

Put-i-ovnen-risotto med pesto

Put-i-ovnen-risotto med pesto

Der er så mange grunde til at elske denne farvestrålende risotto. Bag den i ovnen, så er det slut med at stå ved kogepladen og røre løs + broccolipestoen er en særlig topping, der proppet med vitaminer til hele familien!

Serves
4
Forberede
15 min
Stegetid / kogetid
35 min
For hele familien
Fri for soya Fri for soya
Fri for gluten Fri for gluten
Vegetarisk Vegetarisk
Fri for æg Fri for æg

Ingredienser

Metode

  • 1 spsk olivenolie
  • 15g usaltet smør
  • 1 stor løg, hakket fint
  • 85g hvidkål, hakket fint
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 store hvidløgsfed, hakket fint
  • 280g risottoris
  • 400g hakkede tomater
  • 700ml grøntsagsbouillon med reduceret salt
  • 1 spsk tomatpuré
  • Til broccolipestoen
  • 40g cashewnødder
  • 4 broccolibuketter (ca. 70g)
  • 15g grønkål, hårde stilke fjernet
  • 1 fed hvidløg, skrællet
  • 125ml olivenolie
  • 40g pecorino- eller parmesan, revet fint, plus ekstra til servering (valgfrit)

Ingredienser

Metode

  1. Forvarm ovnen til 180°C. Varm olien + smørret over medium varme i en ovnfast gryde. Tilsæt løg + hvidkål + steg i 5 minutter indtil det er blødgjort, omrør ind imellem.
  2. Tilsæt oregano, hvidløg + ris + steg i omkring 2 minutter under omrøring. Hæld tomater + boullion i + rør tomatpuréen i + bring i kog. Rør godt rundt til det er blandet helt, læg låg på + sæt i ovnen i 25 minutter eller til risene er gennemkogte, omrør halvvejs.Tag risottoen ud af ovnen + lad den trække i 5 minutter.
  3. Lav i mens broccolipestoen. Læg cashewnødderne på en stor, tør pande + rist dem over medium - lav varme i 4 minutter til de er gyldne, vend en gang. Put i en foodprocessor + blend indtil de er hakket fint. Tilføj broccoli, grønkål + hvidløg + blend igen til du har en grov pasta (du bliver af + til nødt til at skrabe blandingen ned af siderne, så alt bliver blandet sammen).
  4. Hæld gradvist olien i mens motoren stadig kører, til alt er blendet. Rør til sidst pecorinoen eller parmesanen i. Servér risottoen med en god skefuld pesto + riv lidt ekstra ost over, hvis du synes.

Lækkert til babyer

Fra 10 måneder, byt parmesanen ud med cheddar, da det ikke er pasteuriseret

Smarte Tips

Denne risotto er lækker med kyllingestykker for et mættende måltid