Vi bruger cookies (ikke dem som smager godt!) for at gøre vores hjemmeside nem + sjov at bruge. Hvis du fortsætter med at bruge vores hjemmeside uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra at du er glad for at modtage vores cookies.

Hjem > Opskrifter > Overraskelse! Minipizzaer med blomkål!

Overraskelse! Minipizzaer med blomkål!

Overraskelse! Minipizzaer med blomkål!

Disse glutenfri minipizzaer er super specielle, fordi vi har brugt blomkål til at lave bunden. Overraskelse!

Serves
4
Forberede
20 min
Stegetid / kogetid
30 min
For hele familien
Fri for gluten Fri for gluten
Fri for soya Fri for soya
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metode

  • Olivenolie, til smøring + topping
  • 90g glutenfri havregryn
  • 1 blomkål, skåret i buketter
  • 100g hakkede mandler
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 æg, let piskede
  • Dit foretrukne topping, såsom skiver af peberfrugt + oliven
  • 125g mozzarella, drænet, klappet tør + revet i stykker
  • Friskkværnet sort peber
  • Revet parmesan (valgfrit), basilikumblade + blandet salat til servering
  • Til pizzasaucen
  • 200g passata
  • 1 hvidløgsfed, knust
  • ½ lille rød peberfrugt, udkernet + skivet
  • 1 spsk tomatpuré

Ingredienser

Metode

  1. Forvarm ovnen til 220°C. Dæk to store bageplader med bagepapir + fedt til med olie.
  2. Blend havregrynene til pulver i en blender, og hæld dem derefter i en skål. Hæld blomkålen i blenderen + blend indtil det er hakket fint til en smuldrende masse. Hæld blomkål ned i skålen med havren + tilsæt de hakkede mandler, halvdelen af oreganoen + æggene. Krydr med peber + rør rundt indtil det er blandet godt sammen - det vil være ret vådt + smuldrende, men vil holde sig sammen når det bages.
  3. Tryk blomkålsblandingen ned i skålen i et jævnt lag. Tag en fjerdedel af blandingen med dine hænder + form til en cirkel med hævede kanter på bagepladen, ca. 16 cm i diameter + 5 mm tyk. Gentag med den resterende blomkålsblanding for at lave fire pizzabunde i alt. Bag i 20 minutter indtil de er faste + gyldne, byt rundt på pladerne halvvejs.
  4. Lav tomatsauce mens bundene bages. Blend alt sammen med den resterende oregano, indtil det er glat. Spred saucen oven på de bagte pizzabunde.
  5. Drys med dit valg af toppings, derefter mozzarellaen, drys derefter lidt olivenolie over. Bages i 10 minutter indtil mozzarellaen smelter.
  6. Server med spåner af parmesan, hvis det bruges, + basilikumblade med en blandet salat ved siden af.

Sjov for de små

Små hænder vil elske at mase blomkålsblandingen + vælge deres eget fyld til deres pizza

Smarte tips

Pizza er fantastisk som fingermad, perfekt til at lære hånd-øje-koordination + samle mad op selv