Vi bruger cookies (ikke dem som smager godt!) for at gøre vores hjemmeside nem + sjov at bruge. Hvis du fortsætter med at bruge vores hjemmeside uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra at du er glad for at modtage vores cookies.

Hjem > Opskrifter > Marokkansk kikærtestuvning med frugt

Marokkansk kikærtestuvning med frugt

Marokkansk kikærtestuvning med frugt

Giv små og store smagsløg en spændende eksplosion af frugtsmag blandet med urter og krydderier samlet i én lækker stuvning! Perfekt til hele familien.

Serves
4
Forberede
10 min
Stegetid / kogetid
50 min
For hele familien
Vegetarisk Vegetarisk
Fri for soya Fri for soya
Fri for nødder Fri for nødder
Fri for mælkeprodukter Fri for mælkeprodukter
Fri for æg Fri for æg

Ingredienser

Metode

  • 120 g tørrede røde linser
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse tomater
  • 100 g grillet peberfrugt (fra glas)
  • 40 g abrikoser i terninger
  • 40 g rosiner
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 pakke couscous (tilberedes efter vejledningen på pakken)

Ingredienser

Metode

  1. Kog de røde linser i kogende vand i 25 minutter til de er bløde.
  2. Skær de grillede peberfrugter i firkanter og abrikoserne i fine stykker.
  3. Hæld kikærter og kikærtevand, tomater, krydderier, abrikoser, røde peberfrugter og rosiner i en pande.
  4. Tilføj de kogte linser.
  5. Tilberedes over medium varme i 25 minutter for at få smagen fra krydderierne med og blødgøre rosiner og abrikoser.
  6. Tilbered couscous efter vejledningen på pakken.

Sjov for de små

Hæld nogle af de tørrede linser i en plastikflaske med låg og lad familiens mindste give den et godt ryst!

Byt med det her

Hvis du ønsker et ikke-vegetarisk alternativ, så prøv at tilsætte langtidsstegt lam i terninger. Lææækkert!

Lækkert til babyer

Egnet til små spisende fra 12 måneder, eller 7 måneder hvis det moses med en gaffel.

Smarte tips

Hvis du har en langtidskoger, kan du blande alle ingredienserne heri (undtagen couscous) med 150 ml. ekstra vand. Sættes i ovnen i 2 timer. Hvis saucen bliver for tyk under tilberedningen, så tilsæt mere vand - det er vigtigt, at det koger længe nok til rigtigt at blødgøre abrikosen.