Vi bruger cookies (ikke dem som smager godt!) for at gøre vores hjemmeside nem + sjov at bruge. Hvis du fortsætter med at bruge vores hjemmeside uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra at du er glad for at modtage vores cookies.

Hjem > Opskrifter > Krydre morgenbiksemad

Krydret morgenbiksemad

Krydre morgenbiksemad

Biksemad er en strålende måde at bruge rester af kartofler + grøntsager på. Vi elsker det til morgenmad med et æg ovenpå + med et drys af karrypulver for at få det til at prikke på tungen!

Serves
4
Forberede
10 min
Stegetid / kogetid
20 min
For hele familien
Fri for gluten Fri for gluten
Fri for nødder Fri for nødder
Fri for soya Fri for soya
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metode

  • 3 spsk solsikkeolie plus ekstra til tilberedning af æg
  • 500g kogte kartofler, i tern
  • 1 x løg, i skiver
  • 250g kogte rosenkål, halveret eller i kvarte, eller hvidkål, fint strimlet
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 140g halloumi, i tern
  • 1 tsk med top mildt karrypulver
  • 1 tsk spidskommenfrø (valgfrit)
  • 4 x æg (valgfrit)

Ingredienser

Metode

  1. Opvarm olien i en stor stegepande over medium varme. Tilsæt kartofler + løg + steg i 10 minutter under hyppig omrøring, indtil løgene er blødgjort + kartoflerne er lyst gyldne.
  2. Tilsæt rosenkål eller hvidkål, hvidløg, halloumi, karrypulver + spidskommen, hvis det bruges, omrøres indtil det er blandet, steg derefter i yderligere 5 minutter, omrøres regelmæssigt, indtil alt er varmet helt igennem.
  3. Hvis det serveres med et spejlæg, skal du sætte biksemaden i ovnen (ved lav temperatur) for at holde den varm, dæk den med en tallerken for at undgå at det bliver tørt. Varm nok olie til at dække bunden af stegepanden + steg æggene, som du vil have dem, serveres derefter oven på biksemaden.

Sjov for de små

Halloumi føles vidunderligt blødt + er en perfekt tekstur for de små at gå på opdagelse i

Lækkert til babyer

Byt spejlæggene ud med røræg, hvis din lille er 10 måneder