Vi bruger cookies (ikke dem som smager godt!) for at gøre vores hjemmeside nem + sjov at bruge. Hvis du fortsætter med at bruge vores hjemmeside uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra at du er glad for at modtage vores cookies.

Hjem > Opskrifter > Jordbærskyer

Jordbærskyer

Jordbærskyer

Åh, så svævende, disse lette, søde omeletter er som lækre skyer på din tallerken. Bare pas på, at de ikke svæver væk, før du får spist dem alle sammen!

Serves
4
Forberede
15 min
Stegetid / kogetid
20 min
Fra 12 måneder
Fri for gluten Fri for gluten
Vegetarisk Vegetarisk
Fri for soya Fri for soya
Fri for nødder Fri for nødder

Ingredienser

Metode

  • 300g jordbær, udhulede + halverede
  • 3 x æg, æggehvide og blomme adskilt + sat til siden hver for sig
  • 2 tsk klar honning
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 2 tsk kokos- eller solsikkeolie
  • Tyk fløde eller yoghurt naturel
  • 2 håndfulde blåbær, halverede til servering

Ingredienser

Metode

  1. Mos eller blend halvdelen af jordbærrene for at lave en frugtsauce og sæt den derefter til siden. Brug en håndpisker til at piske æggehviderne i en fedtfri skål, indtil de danner en blød top. Tilsæt honning + vanilje lidt efter lidt og pisk indtil æggehviderne er stive + blanke. Fold æggeblommerne i.
  2. Forvarm ovnen med grill til medium - høj varme. Smelt halvdelen af olien i en stor stegepande med et håndtag, der ikke bliver varmt + hvirvel rundt for at dække panden. Kom en stor skefuld af den skummende æggeblanding i gryden + spred den ud til en cirkel med en spatel. Gentag med en endnu en skefuld for at lave to 'skyer' på én gang. Steg over medium – lav varme i 2-3 minutter indtil basen er fast + lys gylden. Sæt panden i ovnen under grillen + bag toppen, indtil den er fast.
  3. Skub 'skyerne' over på en serveringstallerken + top med mosede eller blendede jordbær, fløde eller yoghurt + de halverede jordbær + blåbær. Gentag og lav to skyer ad gangen, indtil hele æggemassen er brugt op.

Sjov for de små

Små hænder kan putte jordbær i en skål + endda prøve at mase dem!

Byt med det her

I stedet for at lave jordbærsauce, brug 1 x 120g pose af Ella's Kitchen jordbær + æbler.