Vi bruger cookies (ikke dem som smager godt!) for at gøre vores hjemmeside nem + sjov at bruge. Hvis du fortsætter med at bruge vores hjemmeside uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra at du er glad for at modtage vores cookies.

Hjem > Opskrifter > Havets carbonara

Havets carbonara

Havets carbonara

Dette fiskede twist på en carbonara laves med tun på dåse for at gøre det superlet at tilberede.

Serves
4
Forberede
10 min
Stegetid / kogetid
15 min
Fra 12 måneder
Fri for nødder Fri for nødder
Fri for soya Fri for soya

Ingredienser

Metode

  • 280g tørret spaghetti
  • 1 squash, skåret i tern
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 stort hvidløgsfed, finthakket
  • 350g dåsetun
  • 100ml fløde
  • 50ml sødmælk
  • Saft fra ½ citron
  • 1 tsk fintrevet citronskal
  • 2–3 spsk hakket purløg
  • Frisk kværnet sort peber

Ingredienser

Metode

  1. Kog pastaen i en gryde med kogende vand efter pakkeanvisningerne indtil det er mørt, tilsæt squashen 2 minutter før kogetiden er slut. Hæld vandet fra + gem kogevandet. Læg pastaen + squashen tilbage i gryden.
  2. Varm i mellemtiden olien i en gryde ved lav varme + steg hvidløg i 1 minut under omrøring indtil det er blødt + pas på ikke at lade det brune. Rør tunen i, hæld derefter fløden + mælk i + varm igennem i 5 minutter under omrøring.
  3. Rør citronsaft, citronskal + purløg i. Krydr med lidt peber + varm igennem forsigtigt. Hæld saucen over pastaen, tilsæt 4 spiseskefulde af det gemte kogevand + varm igennem over lav varme, rør rundt indtil det blandet godt sammen. Hak pastaen fint til babyen før servering.

Sjov for de små

Kog lidt ekstra spaghetti + lad din lille bruge det til spaghettimaling. Dyp spaghettien i maling + tegn med dem på papir.

Smarte tips

De små elsker at slurpe med spaghetti, men skær det i mindre stykker, hvis de har problemer