Vi bruger cookies (ikke dem som smager godt!) for at gøre vores hjemmeside nem + sjov at bruge. Hvis du fortsætter med at bruge vores hjemmeside uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra at du er glad for at modtage vores cookies.

Hjem > Opskrifter > Flyvende tallerkner af majs

Flyvende tallerkner af majs

Flyvende tallerkner af majs

Disse bagte pandekager ligner flyvende tallerkener fra en anden planet. Prøv at lave dem med cajun krydder, så små astronauters maver holdes varme på deres rumrejser.

Makes
6
Forberede
20 min
Stegetid / kogetid
20 min
Fra 12 måneder
Fri for nødder Fri for nødder
Fri for soya Fri for soya
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metode

  • 50g frosne majs
  • 50g hvedemel
  • 25g majsmel
  • 2 spsk hakket koriander, plus ekstra til servering
  • ½ tsk Cajun-krydderi (valgfrit)
  • 2 forårsløg, finthakket
  • 1 æg, blommen delt fra hviden
  • 75 ml sødmælk

Ingredienser

Metode

  1. Forvarm ovnen til 190°C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Kog majsene i en kaserolle med kogende vand i 3 minutter. Hæld vandet fra.
  3. Kom hvede- + majsmel, koriander + cajun krydderi (hvis det bruges) i en stor skål. Tilføj majs, forårsløg, æggeblomme + mælk + bland det til en tyk masse.
  4. Pisk æggehviden i en ren + oliefri skål indtil det danner toppe, vend hviderne i majsblandingen. Læg 6 skefulde af blandingen bagepapiret med god afstand.
  5. Bag pandekagerne i oven i 8 minutter. Vend dem forsigtigt med en spatel + sæt dem tilbage i ovnen i yderligere 4-5 minutter til de er tilberedt helt igennem. Server varm med ekstra koriander på toppen.

Sjov for de små

Frokost fra rummet! Giv frokosten et tema: tag et dørslag, som din lille kan bruge som en astronauthjelm + lave en rumdragt af sølvpapir til ham eller hende!

Byt med det her

Spar tid + brug dåsemajs (vælg en version uden tilsat sukker eller salt)